Semester i Prag – ett perfekt turistmål

Prag är Tjeckiens huvudstad och är ett av de mest populära turistmålen i Östeuropa. Dess främsta attraktion är stadens fysiska skönhet och den vackra 600 år gamla arkitekturen. Webbplatsen har förklarats som ett UNESCO: s världsarvslista och det är bäst att utforska området till fots. Det är ett fantastiskt utomhusmuseum för historia med sin vackra och slumpmässiga arkitektur. 1300 -talet såg Prag som en av de viktigaste städerna i Europa. Men efter andra världskriget försvann det helt bakom järnridån. 1989 efter sammetrevolutionen och kommunismens slut, har Prag kastat bort sitt förtryck och har kommit ut med stil som lockar turister med sin romantik och sagolägen.

Platser att se

Prags historiska centrum är lätt att nå. Den centrala delen har Castle District (Hradeany) väster om floden Vltava, och den gamla och nya staden (Stare Mesto och Nove Mesto) i öster tillsammans med Karlsbron fasadmålare i västerås.

Castle District – Castle District har utsikt över staden och har inom sitt område de bästa museerna och kyrkorna i hela Prag. De historiska monumenten ligger runt tre gårdar, statliga lägenheter och befästningar. Den mest framstående av alla är St Vitus -katedralen som upptar ett stort område på den tredje innergården. Det grundades på 800 -talet och är nu presidentens officiella residens. Det gamla kungliga palatset var kungariket i Böhmen från 1000 -talet till 1600 -talet. Du kan besöka Royal Apartments och Vladislav Hall i palatset. Detta var platsen där kungarna tronades och presidenter svor in i ämbetet. Benediktinerklostret ligger med den röda fasaden på den romanska basilikan St George. Detta är platsen som innehåller den fantastiska samlingen av gammal bohemisk konst. Du kan också besöka den vackra kullerstensgata som kallas Golden Lane, som är en rad med hantverkarstugor från 1500 -talet som ligger bakom galleriet. En intressant sak att titta på är vaktbytet varje timme med rätt ceremoni.

St Vitus Cathedral – Det ligger i slottskomplexet. St Vitus -katedralen är landets största kyrka. Den har många sidokapell, gravstenar, fresker och hisnande vackra glasmålningar. Det mest blommiga kapellet rymmer graven till St Wenceslas i julsången. Detta har genom åren blivit en pilgrimsfärd. De bohemiska kronjuvelerna och krypten placeras i kröningskammaren. Detta är den sista viloplatsen för många kungar och drottningar i Böhmen. Söder om katedralen ligger Golden Gate som är dekorerad med färgad mosaik för att skildra den sista domen 1370. Du kan också klättra upp i tornet 287 steg för att se den pittoreska utsikten över staden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *